Πλαστικη αποκατασταση του κολπου
Μετρό Συγγρού-Φιξ
ΠΑΣΕΤΣΝΑΓΙΑ ΕΛΕΝΑ M.D.
ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ & ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Πλαστικη αποκατασταση του κολπου

Πλαστικη αποκατασταση του κολπου

LVR (Laser Vaginal Rejuvanation)

 Αποτελεί την πιο κοινή διαδικασία πλαστικής χειρουργικής γυναικείων γεννητικών οργάνων. Πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν αυτήν την μέθοδο για την ενίσχυση ή την βελτίωση της σεξουαλικής τους ικανοποίησης. Ασθενείς που αντιμετωπίζουν ακράτεια ούρων λόγω stress μπορούν επίσης να επιλύσουν το πρόβλημα τους μέσω αυτή της μεθόδου. 

 Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν πιο συχνά το πρόβλημα της σεξουαλικής ικανοποίησης είναι εκείνες που παλαιότερα έχουν κυοφορήσει. Στην κολπική χαλάρωση που βρίσκονται οι ασθενείς αυτοί, οι μύες είναι χαλαροί και έχουν χαμηλό τόνο, δύναμη και έλεγχο. Οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί διάμετροι αυξάνονται. Οι μύες του περίνεου είναι αδύναμοι και επομένως ο κόλπος δεν βρίσκεται πλέον στην φυσιολογική του κατάσταση. 

 Η χειρουργική αυτή μέθοδος με λέιζερ ενισχύει αποτελεσματικά τον τόνο, την δύναμη και τον έλεγχο του κολπικού μυός. Επίσης μειώνει αποτελεσματικά την εσωτερική και εξωτερική διάμετρο καθώς και προκαλεί την ανάπτυξη και την ενίσχυση του περιγεννητικού σώματος. 

 Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί ένα χειρουργείο ημέρας όπου η γυναίκα μπορεί να πάρει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Η επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν άμεσα όμως απαιτείται αποχή της σεξουαλικής επαφής 5-6 εβδομάδες.

 Μεθοδος χειρουργικης επεμβασης

 Η χειρουργική αυτή επέμβαση διαρκεί μεταξύ 1-2 ώρες ανάλογα με την έκταση της κολπικής χαλάρωσης και εάν αντιμετωπίζονται τόσο το άνω (πρόσθιο) όσο και το κάτω (οπίσθιο) τοίχωμα / μύες. Αρχικά χρησιμοποιείται ένα ειδικό μπλόκ που παρέχει αναισθησία για τον έλεγχο του χειρουργικού πόνου για 18-24 ώρες. Στη συνέχεια, γίνεται χρήση ενός μείγματος αναισθητικών και αδρεναλίνης το οποίο εγχέεται στο πρόσθιο και στο οπίσθιο κολπικό τοίχωμα για να βοηθήσει την τεχνική την κολπικής αποκατάστασης με λέιζερ. Ύστερα, ένα ειδικό λέιζερ εκτελεί την τεχνική της κολπικής αποκατάστασης. Το λέιζερ αυτό χρησιμοποιείται σε όλες τις διαδικασίες κοπής και εκτομής. Ράμματα προστίθονται για την σύσφιξη των μυών του άνω/ πρόσθιου και κάτω/ οπίσθιου κολπικού τοιχώματος και του περινέου σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις επιθυμίες του ασθενούς. Στη συνέχεια απαιτείται ανάρρωση του ασθενούς 1-2 ώρες και αργότερα μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Συμβουλές για επιτάγχυνση της αναρρωσης σας

  • Διακοπή της χρήσης ασπιρίνης, ιβουπροφαίνης, βιταμίνης E και άλλων συμπληρωμάτων. Αυτά αραιώνουν το αίμα σας και μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγίες, μόλωπες και άλλες επιπλοκές.
  • Σταματήστε το κάπνισμα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν και μια εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση καθώς η νικοτίνη μπορεί να βλάψει την κυκλοφορία και την επούλωση.
  • Μην πίνετε υπερβολικό αλκοόλ για δύο εβδομάδες πρίν απο την διαδικασία και μια εβδομάδα μετά την επέμβαση.
  • Πίνετε πολύ νερό λίγες ημέρες πρίν την χειρουργική επέμβαση.
Елена Пасечная M.D.

Ελενα Πασετσναγια M.D. Μαιευτηρας & Χειρουργος Γυναικολογος

Ο γυναικολόγος σας στην Αθήνα. Ειδικεύεται στη διαχείριση κυήσεων υψηλού κινδύνου, στη θεραπεία και την πρόληψη της γυναικείας υπογονιμότητας, καθώς και στη θεραπεία οξειών, χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών στη γυναικολογία, σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Συνεργάζεται με τις κλινικές ΙΑΣΩ και ΡΕΑ.